ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
انار با نام علمی(punica granatum) یک درختچه به طول 5-8 متر، با برگهای براق، کشیده و باریک، گل های قرمز با قطر 3 سانتی متر و میوه هایی شش گوش و کروی به قطر 7-12 سانتی متر با پوست قرمز و یا زرد، چرمی و دانه های فراوان میباشد. انار بومی ایران و هند میباشد و از 4000 سال قبل از میلاد نیز مورد استفاده قرار میگرفته است.مصرف انار از ایران به هند، واز آنجا به آفریقای شمالی و چین و سپس به اروپا و امریکا گسترش یافت است. واژه انگلیسی انار(pomergranate) از زبان یونانی به معنی "سیب پرهسته" برگرفته شده است.
بقیه در ادامه مطلب
انار با نام علمی(punica granatum) یک درختچه به طول 5-8 متر، با برگهای براق، کشیده و باریک، گل های قرمز با قطر 3 سانتی متر و میوه هایی شش گوش و کروی به قطر 7-12 سانتی متر با پوست قرمز و یا زرد، چرمی و دانه های فراوان میباشد. انار بومی ایران و هند میباشد و از 4000 سال قبل از میلاد نیز مورد استفاده قرار میگرفته است.مصرف انار از ایران به هند، واز آنجا به آفریقای شمالی و چین و سپس به اروپا و امریکا گسترش یافت است. واژه انگلیسی انار(pomergranate) از زبان یونانی به معنی "سیب پرهسته" برگرفته شده است.
1-مرغوب ترین انار جهان در کاشان، ساوه و یزد ایران کشت میگردد.
2-مصریان باستان همراه با انار دفن میشدند. بابلی ها اعتقاد داشتند خوردن دانه های انار قبل از پیکار آنها را شکست ناپذیر میسازد.
3-در قرآن 3 مرتبه نام انار ذکر شده است. در اسطوره های یونان نیز از انار یاد گردیده است.
4-بزرگترین تولید کنندگان انار به ترتیب ایران، قزاقستان، اسپانیا و امریکا میباشند.
5-طعم انار بسته به نوع و درجه رسیده بودن آن از شیرین و ملس تا ترش متغیر است.
6-انار بصورت میوه تازه، آب انار، کنسانتره انار و رب انار عرضه میگردد.
7-دانه های انار 52 درصد وزن کل میوه انار را تشکیل میدهند.
8-یک انار متوسط به مقدار 3/4 فنجان دانه انار و 1/2 فنجان آب انار تولید میکند.
9-آب انار باعث لکه دار شدن لباس میگردد. لک های ایجاد شده تنها با سفید کننده قابل رفع میباشند.
10-آب انار به عنوان یک رنگ طبیعی برای الیاف غیر سنتتیک بکار گرفته میشود.
ارزش تغذیه ای یک انار متوسط به وزن 107 گرم:
کالری 80
چربی 0.5 گرم
آب 85 گرم
کلسترول 0
کربوهیدرات 15 گرم
پروتئین 1 گرم
سدیم 4 میلی گرم
پتاسیم 260 میلی گرم
فیبر 1 گرم
ویتامین 4 c میلی گرم
آهن 0.5 میلی گرم
ویتامین های 0.3 B میلی گرم
کلسیم 7 میلی گرم
انتخاب و خرید انار:
1-هنگام خرید انارها را بلند کنید و وزنشان را احساس کنید. هرقدر میوه انار سنگین تر باشد بهتر است.
2-پوست انار باید نازک، سفت، براق و فاقد ترک خوردگی باشد.
نگهداری انار:
انار تازه در دمای اتاق (در محل تاریک و خنک) تا یک هفته قابل نگهداری است.انار قاچ خورده درون یخچال تا 2 هفته قابل نگهداری است.دانه های انار را میتوان درون یک ظرف دردار تا 6 ماه درون فریزر نگهداری کرد.
نحوه دان کردن انار:
1-تاج انتهایی انار را جدا کنید.
2-به آرامی پوست انار را چندین برش قطری بدهید.
3-انار را درون یک کاسه آب به مدت 5 دقیقه بخیسانید.
4-انار را زیر آب نگه داشته و دانه ها را از پوست و پرده های سفید رنگ جدا کنید. دانه ها به ته ظرف رفته، و پوست و پرده ها روی آب شناور خواهند شد.
5-پوست و پرده ها را از روی سطح آب بر دارید.
6-دانه ها را درون صافی و یا آبکش ریخته و آب آنها را بگیرید. سپس با یک دستمال تمیز آنها را خشک کنید.
فواید انار برای سلامتی:
1-انار غنی از آنتی اکسیدانهای قوی پلی فنولیک(POLYPHENOL)، تانن(TANNINS)،(PUNICALAGINS) و(ANTHOCYANINS) میباشد.
2-الاژیک اسید ELLAGIC ACID موجود در اناراز بروز سرطان جلوگیری کرده و رشد تومورهای سرطانی را کند میسازد.
3-انار برای سلامتی قلب و عروق، جلوگیری از تصلب شریانها و سکته ها، جلوگیری از پیری زودرس و آلزامیر و پیشگیری از سرطانها بویژه سرطان پروستات مفید است.
4-آب انار خاصیت میکروب کشی و ضذ عفونی کنندگی دارد.
5- یک انار معمولی 40 درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین
Cرا تامین میکند. همچنین انار منبع خوبی از اسید فولیک، پتاسیم و آهن میباشد.
6-کاهش فشار سیستولیک خون و کلسترول بد نیز از دیگر خواص انار میباشد.
7- آنتی اکسیدان های موجود در انار 3 برابر میزان آنتی اکسیدانهای موجود در چای سبز و شراب قرمز است.
8-انار تشکیل پلاک عروق را تا 30 درصد کاهش میدهد.انار میزان نیتریک اکساید بدن را نیز افزایش میدهد.
9-انار خون ساز و تصفیه کننده خون است.
10-انارعطش را برطرف کرده و خنک کننده است.
11-انار برای درمان اسهال،آرتریت،زردی و بواسیر مفید است.
12-انار اشتها آور است.
13-انار در درمان کم خونی و افزایش انرژی بدن موثر و مفید است.
14-انار تقویت کننده کبد و کلیه ها میباشد.
خواص دیگر انار:
1-دم کرده پوست انار گلودرد را تسکین میدهد.
2-انار برای التهاب معده مفید است.
3-انار قابض است بویژه پوست ریشه درخت و پوست میوه آن.
4-جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده را نابود میسازد.
5-انار ادرار آور است.
6-برای درمان اسهال 30 گرم پوست انار را با 3 گرم دارچین در یک لیوان آب بجوشانید و بصورت خنک میل کنید.
7-برای رفع گرفتگی صدا 30 گرم پوست انار را به همراه 2 گرم زاج سفید جوشانده و غرغره کنید.
8-برای رفع دل درد روی دانه های انار نمک و فلفل زده وآن را میل کنید.
9-برای رفع تب یک لیوان آب انار را به همراه اندکی زعفران میل کنید.
10-پوست انار را در زیر نور آفتاب خشک کرده و تبدیل به پودر کنید. سپس آن را با اندکی فلفل سیاه و نمک مخلوط کرده و همراه با خمیر دندان، دندانها را مسواک بزنید. این مخلوط باعث سفید و درخشان شدن دندانها شده و برای سلامتی لثه ها نیز مفید است.
11-جوشانده پوست انار برای گلودرد و التهاب گلو مفید بوده و همچنین خاصیت ضد کرم نیز دارد.
12-دانه انار برای حل کردن سنگ کلیه و مثانه مفید است
سلام
اطلاعات مفیدی بود. استفاده کردم.
موفق باشید
سلام. طاعاتتون قبول باشه. اول از اینکه تشریف اوردین مطلب منو خوندین و نظر دادین سپاسگزارم. و بعد اینکه من نظر شما رو ثبت کردم که آدرس ایمیلتون هم توش هست اگه دوست ندارید به من خبر بدید که برش دارم.التماس دعا