شیرکلا وطن من

شیرکلا روستایی در دل طبیعت سرسبز و شالیزارهای مازندرانwww.shirkola.ir

شیرکلا وطن من

شیرکلا روستایی در دل طبیعت سرسبز و شالیزارهای مازندرانwww.shirkola.ir

انار

خواص انار

انار با نام علمی(punica granatum) یک درختچه به طول 5-8 متر، با برگهای براق، کشیده و باریک، گل های قرمز با قطر 3 سانتی متر و میوه هایی شش گوش و کروی به قطر 7-12 سانتی متر با پوست قرمز و یا زرد، چرمی و دانه های فراوان میباشد. انار بومی ایران و هند میباشد و از 4000 سال قبل از میلاد نیز مورد استفاده قرار میگرفته است.مصرف انار از ایران به هند، واز آنجا به آفریقای شمالی و چین و سپس به اروپا و امریکا گسترش یافت است. واژه انگلیسی انار(pomergranate) از زبان یونانی به معنی "سیب پرهسته" برگرفته شده است. 

بقیه در ادامه مطلب

خواص انار

انار با نام علمی(punica granatum) یک درختچه به طول 5-8 متر، با برگهای براق، کشیده و باریک، گل های قرمز با قطر 3 سانتی متر و میوه هایی شش گوش و کروی به قطر 7-12 سانتی متر با پوست قرمز و یا زرد، چرمی و دانه های فراوان میباشد. انار بومی ایران و هند میباشد و از 4000 سال قبل از میلاد نیز مورد استفاده قرار میگرفته است.مصرف انار از ایران به هند، واز آنجا به آفریقای شمالی و چین و سپس به اروپا و امریکا گسترش یافت است. واژه انگلیسی انار(pomergranate) از زبان یونانی به معنی "سیب پرهسته" برگرفته شده است.

1-مرغوب ترین انار جهان در کاشان، ساوه و یزد ایران کشت میگردد.

2-مصریان باستان همراه با انار دفن میشدند. بابلی ها اعتقاد داشتند خوردن دانه های انار قبل از پیکار آنها را شکست ناپذیر میسازد.

3-در قرآن 3 مرتبه نام انار ذکر شده است. در اسطوره های یونان نیز از انار یاد گردیده است.

4-بزرگترین تولید کنندگان انار به ترتیب ایران، قزاقستان، اسپانیا و امریکا میباشند.

5-طعم انار بسته به نوع و درجه رسیده بودن آن از شیرین و ملس تا ترش متغیر است.

6-انار بصورت میوه تازه، آب انار، کنسانتره انار و رب انار عرضه میگردد.

7-دانه های انار 52 درصد وزن کل میوه انار را تشکیل میدهند.

8-یک انار متوسط به مقدار 3/4 فنجان دانه انار و 1/2 فنجان آب انار تولید میکند.

9-آب انار باعث لکه دار شدن لباس میگردد. لک های ایجاد شده تنها با سفید کننده قابل رفع میباشند.

10-آب انار به عنوان یک رنگ طبیعی برای الیاف غیر سنتتیک بکار گرفته میشود.

ارزش تغذیه ای یک انار متوسط به وزن 107 گرم:


کالری                         80

چربی                         0.5 گرم

آب                            85 گرم

کلسترول                     0

کربوهیدرات                15 گرم

پروتئین                      1 گرم

سدیم                        4 میلی گرم

پتاسیم                      260 میلی گرم

فیبر                          1 گرم

ویتامین 
4                  c میلی گرم

آهن       0.5                         میلی گرم

ویتامین های 
0.3           B  میلی گرم

کلسیم                      7 میلی گرم

انتخاب و خرید انار:

1-هنگام خرید انارها را بلند کنید و وزنشان را احساس کنید. هرقدر میوه انار سنگین تر باشد بهتر است.

2-پوست انار باید نازک، سفت، براق و فاقد ترک خوردگی باشد.

نگهداری انار:

انار تازه در دمای اتاق (در محل تاریک و خنک) تا یک هفته قابل نگهداری است.انار قاچ خورده درون یخچال تا 2 هفته قابل نگهداری است.دانه های انار را میتوان درون یک ظرف دردار تا 6 ماه درون فریزر نگهداری کرد.

نحوه دان کردن انار:

1-تاج انتهایی انار را جدا کنید.

2-به آرامی پوست انار را چندین برش قطری بدهید.

3-انار را درون یک کاسه آب به مدت 5 دقیقه بخیسانید.

4-انار را زیر آب نگه داشته و دانه ها را از پوست و پرده های سفید رنگ جدا کنید. دانه ها به ته ظرف رفته، و پوست و پرده ها روی آب شناور خواهند شد.

5-پوست و پرده ها را از روی سطح آب بر دارید.

6-دانه ها را درون صافی و یا آبکش ریخته و آب آنها را بگیرید. سپس با یک دستمال تمیز آنها را خشک کنید.

فواید انار برای سلامتی:

1-انار غنی از آنتی اکسیدانهای قوی پلی فنولیک(POLYPHENOL)، تانن(TANNINS)،(PUNICALAGINS) و(ANTHOCYANINS)  میباشد.

2-الاژیک اسید ELLAGIC ACID موجود در اناراز بروز سرطان جلوگیری کرده و رشد تومورهای سرطانی را کند میسازد.

3-انار برای سلامتی قلب و عروق، جلوگیری از تصلب شریانها و سکته ها، جلوگیری از پیری زودرس و آلزامیر و پیشگیری از سرطانها بویژه سرطان پروستات مفید است.

4-آب انار خاصیت میکروب کشی و ضذ عفونی کنندگی دارد.

5یک انار معمولی 40 درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین  

  Cرا تامین میکند. همچنین انار منبع خوبی از اسید فولیک، پتاسیم و آهن میباشد.

6-کاهش فشار سیستولیک خون و کلسترول بد نیز از دیگر خواص انار میباشد.

7- آنتی اکسیدان های موجود در انار 3 برابر میزان آنتی اکسیدانهای موجود در چای سبز و شراب قرمز است.

8-انار تشکیل پلاک عروق را تا 30 درصد کاهش میدهد.انار میزان نیتریک اکساید بدن را نیز افزایش میدهد.

9-انار خون ساز و تصفیه کننده خون است.

10-انارعطش را برطرف کرده و خنک کننده است.

11-انار برای درمان اسهال،آرتریت،زردی و بواسیر مفید است.

12-انار اشتها آور است.

13-انار در درمان کم خونی و افزایش انرژی بدن موثر و مفید است.

14-انار تقویت کننده کبد و کلیه ها میباشد.

خواص دیگر انار:

1-دم کرده پوست انار گلودرد را تسکین میدهد.

2-انار برای التهاب معده مفید است.

3-انار قابض است بویژه پوست ریشه درخت و پوست میوه آن.

4-جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده را نابود میسازد.

5-انار ادرار آور است.

6-برای درمان اسهال 30 گرم پوست انار را با 3 گرم دارچین در یک لیوان آب بجوشانید و بصورت خنک میل کنید.

7-برای رفع گرفتگی صدا 30 گرم پوست انار را به همراه 2 گرم زاج سفید جوشانده و غرغره کنید.

8-برای رفع دل درد روی دانه های انار نمک و فلفل زده وآن را میل کنید.

9-برای رفع تب یک لیوان آب انار را به همراه اندکی زعفران میل کنید.

10-پوست انار را در زیر نور آفتاب خشک کرده و تبدیل به پودر کنید. سپس آن را با اندکی فلفل سیاه و نمک مخلوط کرده و همراه با خمیر دندان، دندانها را مسواک بزنید. این مخلوط باعث سفید و درخشان شدن دندانها شده و برای سلامتی لثه ها نیز مفید است.

11-جوشانده پوست انار برای گلودرد و التهاب گلو مفید بوده و همچنین خاصیت ضد کرم نیز دارد.

12-دانه انار برای حل کردن سنگ کلیه و مثانه مفید است

نظرات 2 + ارسال نظر
علی یکشنبه 24 شهریور‌ماه سال 1387 ساعت 10:14 ق.ظ http://sahargaheomid.blogsky.com

سلام
اطلاعات مفیدی بود. استفاده کردم.
موفق باشید

زهره دوشنبه 25 شهریور‌ماه سال 1387 ساعت 02:54 ق.ظ http://www.dena-zagros.blogsky.com

سلام. طاعاتتون قبول باشه. اول از اینکه تشریف اوردین مطلب منو خوندین و نظر دادین سپاسگزارم. و بعد اینکه من نظر شما رو ثبت کردم که آدرس ایمیلتون هم توش هست اگه دوست ندارید به من خبر بدید که برش دارم.التماس دعا

ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد